Busskuren

Torget i Bureå

Många är vi som, den 27 februari, hörde Lars Hedqvist kraftfullt säga att nu skall den mögelskadade busskuren på torget rivas. Man fick nästan känslan att han hade släggan med sig i bagageutrymmet på bilen och att han hade stannat till på Eddahallen innan mötet för att värma upp i bänkpressen.

I skrivande stund står den dock fortfarande kvar. Förvisso är vi nog alla medvetna om att kommunens kvarnar mal långsamt men nog känns det ibland som den mal extra långsamt när det gäller saker som skall åtgärdas utanför stadskärnan.
Nu skall det dock äntligen ske. I ett mail låter Lars Hedqvist hälsa att tillstånd är ordnade och Solkraft är beredda att genomföra rivningen. De väntar dock på att Skelleftebuss skall skall flytta inredningen till den nya lokalen.

Även Fredrik Nilsson på kommunen har skickat ett svar på vår förfrågan och enligt honom så rör det hela sig om en materialförsening vilket resulterat i att Skelleftebuss inte ännu har kunnat flytta ut. Enligt honom skall dom kunna flytta inom ”dom närmaste veckorna”.

Därför skall vi väl inte vara oroliga att det kommer att dra ut ännu mer på tiden. Lars Hedqvist bedömer trots allt att detta skall ske ”inom kort”.

Share →

2 Responses to Kuren på torget skall rivas ”inom kort”

 1. Ulrika skriver:

  Vet någon om det kommer sättas upp en ny busskur eller liknande?

  • Agneta Lundström skriver:

   Det senaste budet från kommunen och Skelleftebuss är att det ska vara en genomskinlig busskur där busstationen står idag. Skelleftebuss kommer att hyra lokalerna till vänster om träffpunkten och där är det tänkt att det ska finnas ett väntrum.

   /Agneta